Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Ágyhoz jutott az éber kómában lévő kisfiú

2010.11.04

Kép Ágyhoz jutott az éber kómában lévő kisfiú

Csupán két hete mutattuk be a hét éve éber kómában fekvő Kristóf történetét, nehéz anyagi helyzetben élő családja máris hozzájuthatott a kicsi ellátásához elengedhetetlenül szükséges speciális betegágyhoz. Szerkesztőségünkben jelentkezett Györgyi, aki élettársával Istvánnal együtt felajánlotta a kívánt gyógyeszközt a kisfiú családjának.

Epilepsziával küszködött születésétől kezdve a kilenc éves Batta Kristóf, egyéves korában pedig - két nagyobb rohamot követően - leállt a mája és részben leállt az agyműködése is. Azóta úgynevezett éber kómában fekszik, az orvosok nem tudják biztosan, vajon lát-e, de a hangokra reagál. Szüleinek csak kevés esélyük van rá, hogy kapcsolatot teremtsenek vele, mégis Kristóf a szemük fénye. A kisfiú huszonnégy órás, folyamatos törődést igénylő ellátásához Battáéknak szükségük volt egy speciális betegágyra, amelyben etetni és altatni is tudják gyermeküket.

Augusztus 27.-i számunkban számoltunk be először a Batta család nehézségeiről. Györgyi és párja a Borsból értesültek a daruszentmiklósi család igényeiről, és mivel birtokukban volt egy ilyen speciális ágy, nem haboztak, azonnal felajánlották Kristóf szüleinek.- Kedvesem tíz éven át ápolta nemrégiben elhunyt, súlyos beteg feleségét. Az asszony eltávozása után feleslegessé vált az ágy, s mivel egy beteg gyermeken segíthetünk, egy percig sem gondolkodtunk, felajánljuk-e - jelentette ki Györgyi, aki élettársával, Istvánnal együtt keresett fel bennünket, hogy továbbítsuk felajánlásukat.Az adományozás hírét el is juttattuk Kristóf szüleihez, akik teljesen elérzékenyülten, mégis végtelenül boldogan fogadták a nagyszerű hírt.- Hatalmas terhet vettek le a vállunkról. Végre tudjuk ültetni a kisfiúnkat, ami sokat segít általános fizikai állapota karbantartásában. Ráadásul sokkal könnyebbé válik így Kristóf etetése, itatása is.

Nagyon köszönöm kisfiúnk és az egész család nevében Györgyi felajánlását, és a Bors hathatós segítségét.Néhány napja az ágy el is jutott Daruszentmihályra, így Kristóf ma már abban alhatja Csipkerózsika álmát.

 

Kép

L.T.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 


Elérhetőség

Életünk

Ha kérdése lenne, akkor küldjön e-mailt az eletunk@citromail.hu címre!

eletunk@citromail.huStatisztika

Online: 1
Összes: 92531
Hónap: 3374
Nap: 96