Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Ágyhoz jutott az éber kómában lévő kisfiú

2010.11.04

Kép Ágyhoz jutott az éber kómában lévő kisfiú

Csupán két hete mutattuk be a hét éve éber kómában fekvő Kristóf történetét, nehéz anyagi helyzetben élő családja máris hozzájuthatott a kicsi ellátásához elengedhetetlenül szükséges speciális betegágyhoz. Szerkesztőségünkben jelentkezett Györgyi, aki élettársával Istvánnal együtt felajánlotta a kívánt gyógyeszközt a kisfiú családjának.

Epilepsziával küszködött születésétől kezdve a kilenc éves Batta Kristóf, egyéves korában pedig - két nagyobb rohamot követően - leállt a mája és részben leállt az agyműködése is. Azóta úgynevezett éber kómában fekszik, az orvosok nem tudják biztosan, vajon lát-e, de a hangokra reagál. Szüleinek csak kevés esélyük van rá, hogy kapcsolatot teremtsenek vele, mégis Kristóf a szemük fénye. A kisfiú huszonnégy órás, folyamatos törődést igénylő ellátásához Battáéknak szükségük volt egy speciális betegágyra, amelyben etetni és altatni is tudják gyermeküket.

Augusztus 27.-i számunkban számoltunk be először a Batta család nehézségeiről. Györgyi és párja a Borsból értesültek a daruszentmiklósi család igényeiről, és mivel birtokukban volt egy ilyen speciális ágy, nem haboztak, azonnal felajánlották Kristóf szüleinek.- Kedvesem tíz éven át ápolta nemrégiben elhunyt, súlyos beteg feleségét. Az asszony eltávozása után feleslegessé vált az ágy, s mivel egy beteg gyermeken segíthetünk, egy percig sem gondolkodtunk, felajánljuk-e - jelentette ki Györgyi, aki élettársával, Istvánnal együtt keresett fel bennünket, hogy továbbítsuk felajánlásukat.Az adományozás hírét el is juttattuk Kristóf szüleihez, akik teljesen elérzékenyülten, mégis végtelenül boldogan fogadták a nagyszerű hírt.- Hatalmas terhet vettek le a vállunkról. Végre tudjuk ültetni a kisfiúnkat, ami sokat segít általános fizikai állapota karbantartásában. Ráadásul sokkal könnyebbé válik így Kristóf etetése, itatása is.

Nagyon köszönöm kisfiúnk és az egész család nevében Györgyi felajánlását, és a Bors hathatós segítségét.Néhány napja az ágy el is jutott Daruszentmihályra, így Kristóf ma már abban alhatja Csipkerózsika álmát.

 

Kép

L.T.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.