Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Illetlenség a rövid orgazmus az első éjszakán

2010.11.04

Illetlenség a rövid orgazmus az első éjszakán

Vannak dolgok, amiket nem illik vagy nem szabad elkövetni szex közben, különösen ha a pár először bújik egymással ágyba. Az intim szerelmi együttlét mindenképpen feltételezi a megértő, a másikat elfogadó hozzáállást, de ezzel nem szabad visszaélni. 

Dr. Kocsis Eszer szexuálpszichológus és Olvasóink segítségével összegyűjtöttünk néhány dolgot, ami szex közben ciki, főként első alkalommal.

- Óvszer az ágy alatt. Nem csak azt üzeni, hogy az illető nem takarít, hanem azt is, hogy váltogatja partnereit.

- Az előző kapcsolat felelevenítése. Senkinek sem esik jól, ha elődjével hasonlítják össze, vagy egy korábbi szép kapcsolat fényképeit kell nézegetnie. Ráadásul ennek az az üzenete, hogy a másik még nem zárta le előző kapcsolatát, vagyis nincs felkészülve az újra.

- Telefonban, íróasztalon kutakodni, amíg a partner kimegy. Ha már az első együttlét során bizalmatlanságról árulkodik, akkor aligha fognak sok időt együtt tölteni.

- A fürdőszobában több fogkefe, másik férfi/nő jelenlétére utaló illatszerek, tárgyak. Ha egy nagybácsi vagy húg volt a vendég, azt jobb előre közölni, mert a kedves téves következtetésekre juthat a tisztálkodószerek láttán, és ezen megbukhat a szépen induló kapcsolat.

- Erőszakos csengetés. Akár személyesen, akár telefonon zavarnak meg, oda a meghitt hangulat, ezért legalább az első együttlét alkalmával érdemes kikapcsolni a csengőt, a telefont.

- Háziállat allergia. Érdemes előre szólni, ha a vendéglátó állattal osztja meg otthonát, de az is jól teszi, ha szól, aki tudja: állatallergiája van.

- Szex után derül ki, hogy a másik elkötelezett kapcsolatban él. Mindenképpen érdemes előre tisztázni, mit várnak egymástól.

- Túl gyors orgazmus. Nem szabad belőle nagy ügyet csinálni vagy messzemenő következtetéseket levonni, ez gyakori az első együttlétkor. Egy kis pihenés után kezdődhet minden előlről, most már lassabban.

- Váratlan inger okozta görcs. A legsúlyosabb formája az, amikor a pár "összeragad", előfordul, hogy mentőt kell hívni. Gyakoribb azonban a láb- vagy csípőgörcs. A legjobb, ha azonnal szól, és egy időre megszakítják az együttlétet, különben a másik azt hiheti, ő a hibás, hogy nem tud a kedvére tenni.

- Hangos tetszésnyilvánítás. Van, aki örül ennek, de a lakótelepi lakásban kínos is lehet. Aki tudja magáról, hogy hangos, válasszon elhagyatott helyszínt az együttléthez.

- Rögtön filmezést, fényképezést javasolni. Aki ezzel van elfoglalva első alkalommal, nem a párjával, az lehet, hogy nem tisztességes úton jár, a felvételekkel vissza is élhet. Más ez a felvetés egy tapasztaltabb, egymást jól ismerő pár esetében.

- Megjegyzés a férfi hímtagjára. Ezzel a hölgyek nem csak a kapcsolatot kockáztatják, de maradandó sérülést okozhatnak az érzékeny férfilélekben.

- Szexuális segédeszközök, játékok alkalmazása. Az első együttlétkor ennek csak akkor van helye, ha előre megbeszélték, hogy ez mindkettőjük igénye.

- Erős világítás vagy teljes sötétség. Az előbbi azért nem jó, mert a legkisebb hibákat is láttatni engedi, utóbbi esetén viszont nélkülözni kell a látványt, ami pedig első együttlétkor különösen inspiráló.

L.T.

2008.08.09.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.