Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

What is love?

2011.03.29

What is love?

 
„Tender kisses and I'm floating on air,
You can have me anytime, anywhere.”
 
 
Mi a szerelem? Ezt kérdezi ultra-über slágerében Haddaway is, és a világon annyi millióan! Ezer számra jönnek ki az újabb, nemcsak az amerikai gyártósorokon azon dalok, mely a szerelem érzéséről, reményvesztettségéről szólnak, de nehéz megfogalmazni azokat a benyomásokat és tapasztalatokat, mely egyértelműen definiálhatja. Adott a kérdés, már csak a választ kell megtalálni, majd egyeztetni a filozófiákat eme eszméletlenül egyszerűnek ígérkező, de annál bonyolultabb, összetettebb kérdésről.
 red-clipart-love-heart.png
 
Az okosoknak kikiáltott emberektől, mint például a filozófusoktól vagy biológusoktól, döntően ’atomokra’ bontott válaszokat kaphatunk. Hangzik is a következő állítás, miszerint a szerelem nem más, mint a párosodás genetikusan meghatározott, ösztönös része. Nos, protonkra és neutronokra lefordítva az egyszerű magyarázatuk megáll a megtermékenyítés (azaz a gyerekcsinálás) és az ugyan azon emberek egymás bevonzásának tényénél.
 
A magyar irodalom egyik kiemelkedő alakja, József Attila, Ódájában a női test rejtelmeit, filozófiájának élettani működését tárja elénk. A világirodalomban is találunk utalásokat a szerelem elviselhetetlen megállapítására. Ilyen Balzac Goriot apója, ahol lándzsát tőr a szerelem hálaérzete a gyönyörért. Kundera, A lét elviselhetetlen könnyűségében azt vallja, hogy a szerelem az, amikor a Nő belevési prédájának emlékezetébe önmagát, így maga az emlékezet rögzíti mindazt, ami képes elbűvölni, megszépíteni a Férfit és a Nőt.
 
boy-girl-2_58121715_std.jpg
 
Ha szerelmesek vagyunk, a másik aurája teljesen megbabonáz bennünket. Érzékszerveink a szeretett személy minden egyes rezdülését kellemes, jóleső érzéssel fogadja. Testének illatát, ízét, tapintását, hangját, látványt, kisugárzását imádjuk! Itt jut eszembe a már nem létező Romantic zenekar, a Szeretem a bőröd illatát dala, mely évekkel ezelőtt tarolt a slágerlistákon. Valóban. Nemcsak, hogy szeretjük a szerelmünk testét, lelkét, de képesek vagyunk imádni reggel, délben és este ugyan úgy. Jól esik megcsókolni reggel is, mint lefekvéskor Colgate fogmosás után. Gyönyörrel tölt el, ha érezzük illatát, bőrét egy kisebb Maraton lefutása után, mint amikor drága kenceficékkel kenjük testrészeit, és ugyan olyan jól esik ránézni orgazmusa közben, mint lefekvéskor a kis párnájával az ágyikóban betegen vagy fáradtan.
 
Megvallom, hihető s hiszek ezen magyarázatok ténylegességében, de saját szerelmi filozófiámat nem ezekre alapozom. Az én szerelem-definícióm valahogy így hangzik: A szerelem nem más, mint amikor a lehető legjobb énünk jelenik meg. Amikor összevissza kalapál a szívem, mert látom az igazit, és a vérnyomásom az egekbe szökik. Amikor nem tudok mindig okosakat mondani, és szánt szándékkal hibázok, hogy a csodalény legyen a segítségemre. Amikor nem érdekel senki és semmi sem, csak az, hogy a szerelmem testét érezzem, és folyamatosan kielégüljek. Amikor mellettünk alszik kedvesünk, és halljuk, hogy szellent, vagy horkol, majd azt gondoljuk magunkban, milyen jó, hogy mellette lehetünk és belső szerveinek éjjeli vagy nappali működését egyaránt hallhatjuk! Amikor az idő rohan vele, de nélküle minden egyes másodperc is éveknek tűnik.
 
Nálam ez a szerelem. És nálad? What is love? J
 
L.T.
 
Képek forrása: Internet

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Békés

oli gabi,2011.03.30 01:41

... hát a szellentésnél elmosolyodtam :)

Köszönöm e kis összefoglalót. Emlékeim vannak e dolgokról csak megégettem magam anno mert engem perzselt a szerelem hehe....