Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Förtelemes főnökök (Horrible Bosses)

2011.10.03

Förtelmes főnökök

Mindenkinek volt már borzasztó főnöke, akit legszívesebben 2 méter mélyre temetett volna. A különbség, hogy az idióta főszereplők neki is állnak, hogy ezt a gondolatukat átültessék a valóságba.
Az egyik szexmániás fogorvos (Jennifer Aniston), a másik diktátorhajlamú marketinges (Kevin Spacey), a harmadik csak örökölte a gyárát, de mindent tönkretesz maga körül (Colin Farrell) – bármekkora is a verseny, egyértelműen ők a világ legelviselhetetlenebb, legutálatosabb főnökei. Három beosztottjuk (Jason Bateman, Jason Sudeikis és Charlie Day) egy ideig nyögi a zsarnokságukat, ám eljön a nap, amikor összeszedik a bátorságukat, és fellázadnak. Persze, úgy, hogy senki ne vegye észre.

horrible-bosses_2011.jpg
A titkos szervezkedés eredménye egy ravasz gyilkossági terv, amely véget vetne a sok főnöki gonoszkodásnak – és intő például szolgálhatna más gonosz felettesek számára is. De amit szegény beosztottak kitalálnak, az sosem sikerül. Még a sors is zsarnokoskodik felettük.
Első utuk az alvilágba vezet, ahol Motherfucker Jones, a 10 évet durva dolgokért sitten töltő csávó látja el őket jótanácsokkal az ügyben. Innen kanyarodunk oda, hogy saját kezükbe kell vegyék a gyilkosságok elvégzését.
Bár tele van vígjáték-vígjátéki elemekkel, azért néhol úgy kavartak fekete humorral is, mintha a Coen tesók tettek volna megjegyzéseket a forgatókönyvre.