Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Gasztro körlet

Cikkek

Halászlé

2012.12.17

| Menüpont: Gasztro körlet

A magyar néprajzi irodalom szerint a halászlé azonos a hosszú lére eresztett halpaprikással. 1871-ben jelent meg Szegeden Rézi néni szakácskönyve, amelyben megtalálhatjuk a "Halpaprikás halászosan" nevű étel elkészítési módját. A „halászos mód” lényege az, hogy minden hozzávalót egyszerre tesznek bele a bográcsba. A valódi népi halászlének a sok és jóféle hal (főleg a ponty), a sajátos elkészítési mód, a szolgafa és bogrács, a megfelelő és egyéb fűszerek mellett fontos és elmaradhatatlan kelléke a paprika azaz a "törökbors", és a vöröshagyma.

 

Csokipelyhes málnás-túrós bomba

2011.11.22

| Menüpont: Gasztro körlet

 

Klasszikus képviselőfánk

2011.11.22

| Menüpont: Gasztro körlet

 

Málnás habcsók

2011.11.22

| Menüpont: Gasztro körlet

 

Karácsonyi süteményes tárlat

2011.11.22

| Menüpont: Gasztro körlet

Karácsony közeledtével a háziasszonyoknak egy kis segítség...

 

New York-i kubai szendvics

2011.04.12

| Hozzászólások: 1

| Menüpont: Gasztro körlet

 

Sonkás - mozarellás Panini

2011.04.12

| Hozzászólások: 0

| Menüpont: Gasztro körlet

A panini hazája Olaszország. Amerikában 47 fajta hússal készítik ezt a fajta különleges, grillezett szendvicset. Sonkás panininél a paradicsom, bazsalikom, oregáno és a bors különleges ízt kölcsönöz a grillezett szendvicsnek.

 

Bahn Mi

2011.04.12

| Hozzászólások: 0

| Menüpont: Gasztro körlet

Nagyon sok élelmiszer elkészítése viszonylag egyszerű. A vietnami banh mi, francia stílusú bagett, töltve tartalmas felvágottakkal, pástétomokkal, savanyúsággal, chilivel a tetején, és némi koriander mellé.