Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Gasztro körlet

Cikkek

Halászlé

A magyar néprajzi irodalom szerint a halászlé azonos a hosszú lére eresztett halpaprikással. 1871-ben jelent meg Szegeden Rézi néni szakácskönyve, amelyben megtalálhatjuk a "Halpaprikás halászosan" nevű étel elkészítési módját. A „halászos mód” lényege az, hogy minden hozzávalót egyszerre tesznek bele a bográcsba. A valódi népi halászlének a sok és jóféle hal (főleg a ponty), a sajátos elkészítési mód, a szolgafa és bogrács, a megfelelő és egyéb fűszerek mellett fontos és elmaradhatatlan kelléke a paprika azaz a "törökbors", és a vöröshagyma.

 
2012.12.17 | | Menüpont: Gasztro körlet

Csokipelyhes málnás-túrós bomba

 
2011.11.22 | | Menüpont: Gasztro körlet

Klasszikus képviselőfánk

 
2011.11.22 | | Menüpont: Gasztro körlet

Málnás habcsók

 
2011.11.22 | | Menüpont: Gasztro körlet

Karácsonyi süteményes tárlat

Karácsony közeledtével a háziasszonyoknak egy kis segítség...

 
2011.11.22 | | Menüpont: Gasztro körlet

Burrito

Bár még hűvös tavaszunk van, de a friss tavaszi záporok mellé egy üdítően finom szendvics különlegességet ajánlok! Az ajánlatom egy burrito.

 
2011.04.12 | | Menüpont: Gasztro körlet | Hozzászólások: 12

New York-i kubai szendvics

 
2011.04.12 | | Menüpont: Gasztro körlet | Hozzászólások: 0

Sonkás - mozarellás Panini

A panini hazája Olaszország. Amerikában 47 fajta hússal készítik ezt a fajta különleges, grillezett szendvicset. Sonkás panininél a paradicsom, bazsalikom, oregáno és a bors különleges ízt kölcsönöz a grillezett szendvicsnek.

 
2011.04.12 | | Menüpont: Gasztro körlet | Hozzászólások: 0

Bahn Mi

Nagyon sok élelmiszer elkészítése viszonylag egyszerű. A vietnami banh mi, francia stílusú bagett, töltve tartalmas felvágottakkal, pástétomokkal, savanyúsággal, chilivel a tetején, és némi koriander mellé.

 
2011.04.12 | | Menüpont: Gasztro körlet | Hozzászólások: 0