Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Klasszikus képviselőfánk

2011.11.22

kepviselofank.jpg

Klasszikus képviselőfánk

 

Hozzávalók: 2 evőkanál liszt, 10 dkg cukor, 6 tojássárgája, 3 dl tej, csipet , 2 dl víz, 6 tojás, 20 dkg vaj vagy margarin, 20 dkg liszt, 1 csomag vaníliás cukor, 3 dl habtejszín

Elkészítés:

Öntsd egy lábosba a vizet, olvaszd fel benne a vajat, add hozzá a sót. Amikor forrni kezd, szitáld bele a lisztet, és fakanállal addig kevergesd, amíg az összeáll.
Egyenként keverd hozzá a tojásokat, és dolgozd össze egynemű masszává. Vedd le a tűzről.
Töltsd habzsákba, és zsírpapírral bélelt tepsibe nyomj diónyi méretű halmocskákat.
180 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 15 percig, majd mérsékeld a hőt 150 fokra, és további 5 percig tartsd benn, hogy ropogósra süljön.Hagyd kihűlni. A krémhez melegítsd fel a tejet, és keverd csomómentesre a 2 evőkanál liszttel. A tojássárgákat keverd össze a cukorral, és add a tejhez. Sűrítsd össze. Verd fel kemény habbá a tejszínt, és forgasd bele a krémbe.Ízlés szerint gazdagíthatod a krémet málnával vagy olvasztott csokoládéval is. Amikor a krém elkészült, vágd ketté a fánkokat, és töltsd meg a krémmel. A tetejét szórd meg porcukorral.

Tipp: Régebben a képviselőfánk tetejét karamellizált cukorba mártották, és hámozott mandulaszeletekkel szórták be. Idő hiányában ma már a sima porcukor is megteszi.

 

 
 

 


Elérhetőség

Életünk

Ha kérdése lenne, akkor küldjön e-mailt az eletunk@citromail.hu címre!

eletunk@citromail.hu



Statisztika

Online: 2
Összes: 71100
Hónap: 1265
Nap: 44