Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Málnás habcsók

2011.11.22

malnas-habcsok.jpg  Málnás habcsók

 Hozzávalók:

3 tojásfehérje, 10 dkg porcukor, 2 evőkanál keményítő, 10 dkg málna, 1 evőkanál citromlé, 2 dl tejszín habbá verve

 Elkészítés:

 A málnát a 6 dkg kristálycukorral kis serpenyőben összeforraljuk, majd hagyjuk kihűlni. A tojásfehérjét fehéredésig verjük, hozzáadjuk a 15 dkg kristálycukrot, majd a 10 dkg porcukrot és a citromlevet, végül fakanállal beleforgatjuk a keményítőt is. Ügyeljünk rá, hogy ne legyen csomós. A sütőt előmelegítjük 100 °C-ra, és egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A málnavelőt belecsöpögtetjük a habba, de nem keverjük el simára vele, hanem hagyjuk, hogy márványos maradjon. A masszát nyomózsákba töltjük, vagy kanállal halmokat adagolunk a sütőpapírra. Körülbelül 1 órát sütjük, akkor jó, ha le tudjuk emelni a papírról, majd hagyjuk kihűlni. A tejszínt habbá verjük, és két kisült habcsókot tejszínhabbal és málnával összetöltünk.

Tipp: tálalás előtt töltsük be, mert hamar megpuhulnak a habcsókok.

Elkészítési idő: 2 óra

 
 

 


Elérhetőség

Életünk

Ha kérdése lenne, akkor küldjön e-mailt az eletunk@citromail.hu címre!

eletunk@citromail.hu



Statisztika

Online: 3
Összes: 71891
Hónap: 1177
Nap: 36