Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Körkép-Tükörkép

Cikkek

A közfoglalkoztatásról...

2011.02.26

| Menüpont: Körkép-Tükörkép

Mint az országban mindenhol, Okányban (Békés megye észak-keleti részén) is elindult a 2011. évi közfoglalkoztatás négy órában való rövid távú foglalkoztatásként. Ahogy láttam, és tudom is, a munkaidőkereteket összevonva nem négy órában, hanem hétfőtől-szerdáig nyolc órában dolgoznak az alkalmazottak. Ezt azzal indokolták, hogy a négy óra nem elég a munkafelvételre, a munkába állásra és egyáltalán milyen közfeladatot tudnak így végezni az emberek ennyi idő alatt elégségesen, teljesítményre.

 

Helyzetjelentés Békés-tükrében

2011.02.08

| Menüpont: Körkép-Tükörkép

Munkanélkülinek egyáltalán nem jó lenni. Egyfajta megbélyegzés a többségi társadalom részéről, amikor nemcsak haszontalannak érzi az ember önmagát, de erre kap egy regisztrációs számot, - mondván ez a tuti a hivatalban - hogy betudják azonosítani. Másrészt, ha nem talál sem feketén, sem „tisztán” állást, akkor vagy részesül ellátásban vagy nem. Könyörületre senki se várjon. A mostani viszonylatokat tekintve, a könyörülethez is meg kell felelni az adott feltételeknek.

 

Gyorshajtás

2011.01.26

| Menüpont: Körkép-Tükörkép

Tegnap este néztem az ATV-n a TV ügyvédje c. műsort. Mondanom sem kell, a kedvenc műsoraim egyike, ahol a fő mottó: „Ne hagyják magukat átverni, becsapni, megtéveszteni!” Na, de nem a műsorról akarok írni, hanem az elhangzottakról. Az adás végén mindig felolvassák, milyen új érdekes sztorikat, gondokat írtak meg a TV nézők. Így történt, hogy egy úriember, a közlekedési sebességet betartva vagy sem, 300.000 Ft-os pénzbírságot kapott a rendőrségtől. Utána nézett, hogy hol is mérte be a traffipax, de azon a településen, nincs azon az utcán a megjelölt lakcím bejelentve, mert nem létezik.

 

Mindennapi tehénpásztoraink

2011.01.24

| Menüpont: Körkép-Tükörkép

Fittyet hányva a modern korban élünk, mégis röhögve nyomorognak az emberek.  Mindezt példázza gúnnyal és iróniával történetem, mit papírra vetettem. Okuljunk a jelenből, a múltból, és bizakodjunk a jövőben! Aztán, lesz ez még így se… 

 

A mi utcánk!

2011.01.24

| Menüpont: Körkép-Tükörkép

Tudja mindenki, a törvény igen fontos dolog. Enélkül nem tudja a nép, mit szabad és mit nem. Az ilyesmiből hamar megvan a felfordulás, amikor a szomszéd is feljelent, mert nekem esetleg több adatott az életben. Így nem fér össze a felebaráti szemlélet a mai józan korral. Mert valljuk be, a modern élet képviselését, szemléletét mindenki mindenkinél jobban fújja. Így lesz a senkiből celeb, a celebből senki vagy még nagyobb szemét.

 

Geszt

2009.09.30

| Menüpont: Körkép-Tükörkép

2009. szeptember 30-án  került megrendezésre a Békés Megyei Roma Civil Kerek-asztal soron következő ülése. Helyszíne Geszt polgármesteri hivatala volt. A kerek-asztalban tevékenykedő szervezetek vezetői szomorúan látták, hogy a részvétel nem volt fokozott a falu vezetése részéről.

 

Egyesület a vésztői sérült gyermekekért

2008.05.08

| Menüpont: Körkép-Tükörkép

A Vésztői Sérült Gyermekekért Egyesület elnöke, Berke Istvánné otthonában fogadott egy röpke interjú elkészítésére. A beszélgetés meggyőzött arról, hogy munkásságuk, cselekedeteik nem hétköznapiak, nevezhetjük akár “emberfelettinek” is.