Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Gyorshajtás

2011.01.26

Gyorshajtás

Tegnap este néztem az ATV-n a TV ügyvédje c. műsort. Mondanom sem kell, a kedvenc műsoraim egyike, ahol a fő mottó: „Ne hagyják magukat átverni, becsapni, megtéveszteni!” Na, de nem a műsorról akarok írni, hanem az elhangzottakról. Az adás végén mindig felolvassák, milyen új érdekes sztorikat, gondokat írtak meg a TV nézők. Így történt, hogy egy úriember, a közlekedési sebességet betartva vagy sem, 300.000 Ft-os pénzbírságot kapott a rendőrségtől. Utána nézett, hogy hol is mérte be a traffipax, de azon a településen, nincs azon az utcán a megjelölt lakcím bejelentve, mert nem létezik.

Kép Ezt továbbítva a rendőrség felé, újabb címet küldtek neki, hogy hol kapták lencsevégre, de a második cím sem létezett. A megjelölt települési önkormányzat még igazolást is adott a károsultnak ez ügyben. Persze, ha valóban bemérték, akkor röpke szembesítés alkalmával betudja mutatni a police, hogy hol, mikor és mennyivel hajtott az illető.  

Eszembe jutott az én gyorshajtásos kilengésem ezzel kapcsolatosan. Személy szerint lakott területen belük a megengedett sebességet túllépve egy kanyarodást követően lecsaptak rám. Nem 50 km/h-val mentem a négysávos úton, hanem 69 km/h-val. Ez az akcióm akkor 30.000 Ft-ba került. Persze, azt követően óvatosabban mentem, hogy többet engem ugyan meg ne büntessenek!

Visszatérve az ismeretlen úriemberre, azért azt mindenkinek be kell látnia és elismerni a rendőrség részéről, hogy kétszer is nagyot tévedett. Bár azt nem tudom, mennyivel hajtott az illető, de abszurdnak tartom, nem létező helyszínt jelölnek meg. Aztán az is elég sánta ez ügyben, hogy lakott területen belül 300.000 Ft-ra büntetnek valakit!

Kíváncsian várom a jövő hét keddi adást, hogy mi alakul ki ebben az ügyben!

Addig se felejtsétek el!  Ne hajtsatok gyorsan!

 

Kép forrása: Internet