Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Mindennapi tehénpásztoraink

2011.01.24

Mindennapi tehénpásztoraink

 

Kép„Az a baja a világnak, hogy nem a tehénpásztorok kormányozzák” – szól idézetem Bendegúztól. Ha a tehénpásztorok irányítanák országunkat, nem lenne ékes szólású az alkotmány, de legalább mindenki megértené, hogy mit szabad és mit nem. Aztán azért is a tehénpásztoroknak kellene vezetniük államunkat, mert így mindenkit egyenlő jogok illetnének. Megtanulnák politikusaink a 16%-os adókulcsnak, a szuperbruttósításnak, a szociális ellátó rendszernek köszönhetően, hogy aztán tényleg sírva vigad a magyar a minimálbérből! Már aki ugye dolgozik, és az sem mindegy, ki a tehén és ki is a pásztor ez esetben. 

Ha tehenész lenne a miniszterünk, akkor érvényesülne csak a demokrácia! Nem lenne se jobb, sem bal, sem szélső jobb, sem szélső bal, egyetlen egység lenne, ahol maga az emberek állnak a középpontban. Miattuk dolgoznának pásztoraink, és mindenképp emberként kezelnék az állampolgárokat! Közszolgáink nyavalyáinkkal nemcsak, hogy kellő tisztelettel, udvariassággal és segítőkészséggel fogadnák az ország lakosait, hanem alázattal megoldásokat eszelnének ki a gondokra. Aztán ott vannak a települések „földesurai”, kik irányítják a munkanélküli vagy munkás „csordát”. Ha ezen uralkodókat le lehetne taszítani rangjukról, szép lenne a világ falun is!

Nem lennének alá-fölérendeltségek már az óvodába, és az iskolába járó gyermekek között; nem lenne sógor-koma-jóbarát a hivatali munkásbolyban, kik tudatlanok a papírok kitöltéséhez is. Az se lenne, hogy közmunkára csak a nyálgépeket vegyék fel, mert ugye ekkor már mindenkit egyenlő jogok alapján, megilletne a munka. Nem az lenne, hogy mert te jobban nyalsz, 8 órában dolgozhatsz, míg ki ritkábban, kevesebbet nyal, az 4 vagy 6 órában kapálhatja a főutcát. Aki meg végképp nem nyal sem szemből, sem hátulról, az álmodni se merjen faluhelyen munkáról!

Fittyet hányva a modern korban élünk, mégis röhögve nyomorognak az emberek.  Mindezt példázza gúnnyal és iróniával történetem, mit papírra vetettem. Okuljunk a jelenből, a múltból, és bizakodjunk a jövőben! Aztán, lesz ez még így se…