Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Miért szakítanak a nők?
Az utóbbi időben, a nők felemelkedésének és tudatváltásának köszönhetően, a kapcsolatokból bátrabban és sikeresebben lépnek ki a hölgyek. A szakítások legfőbb oka az elhidegülés, és az érzelmi kapcsok meglazulása. A problémák forrása igen szerteágazó. Sokszor elkerülhető lenne, ha némi odafigyeléssel élnénk kapcsolatainkban. Persze a szakítástól nem mindenki szenved. Valaki képes mosolyogva búcsút inteni a másik félnek, míg a szenvedő, dobott pasi vagy nő, nem győzi könnyeit dézsába gyűjteni. Íme, néhány ok, amiért búcsút int a gyengébbik nem Ádám leszármazottjainak.
 
- Hiányzik az erős érzelmi kötödés és támogatás. Ez a párkapcsolatok legnagyobb bukásának oka. Bizonyára jól ismerik azokat a mondatokat, hogy "Te túl jó vagy hozzám!", esetleg "Meg sem érdemellek Téged!". Általában a férfiak használják ezeket a szakítás lezajlásának csillapításához, hogy törékeny szívük ne sérüljön, és a szegény nő ne érezze, mennyire nem kell a férfinak. Kedves Urak! A nők igen jól érzik, mennyire fontosak a kapcsolatban, és milyen a férfiakhoz kötődő viszonyuk. Ezért is beszélnek a férfiakkal ellentétben az érzelmeikről gyakrabban.
 
- Szex-mustra. Anők általánosan nem a rossz lepedőakrobatika miatt intenek búcsút párjuknak. Természetesen a szexualitás, mint a vonzalom, az erotika, és a kisugárzás megléte nélkül vajnyi keveset ér. A férfi dolga, hogy férfi legyen. A nő dolga, hogy nő legyen.Vágyaink be nem teljesülése, az „önsanyargatás”, valamint a fantáziátlan, ritka együttlétek teszik unalmassá, rideggé és kellemetlenné a szexuális életet a legtöbb nő esetében.
 
- Hova tart a kapcsolat? A párkapcsolatokat nemcsak viselni kell, hanem megélni, és fejleszteni. A legtöbb nő igényli, hogy párja is képes legyen új dolgok befogadására, tanulásra. A kapcsolatot érzelmi és érdeklődési szinten is fent kell tartani, folyton megújítani a monotonitás elkerülése érdekében. Másrészről szükséges egy elképzelt, megvalósítható jövőkép mindkét fél részéről, melyben közös érdeklődési területek és álmok találnak célba.
 
- Vonzalom hiánya. Vonzódás, vonzalom nélkül, nem ér a kapcsolat egy garast sem. Ha nem kívánja, nem mutatja a férfi párja irányába, hogy mennyire jól néz ki, milyen dögösnek, csinosnak és vonzónak találja. Egy idő után a nő megelégeli, és ezek hiányában könnyedén kilép a kapcsolatból.
 
- Családalapítási herce-hurca. A családalapítás, mint a kapcsolatfenntartás megőrzése, jól ismert a brazil szappanoperákból a gonosz bestiák taktikázásai miatt. Ez globális gondolkodásmód, hogy párjukat ezzel megfojtva és megvonva szabadságuktól - akár egy gyermekkel is-, de megtartsák szerettüket. Nagy probléma, ha a férfi erőlteti, sürgeti partnerét, hogy szüljön. A gyermekvállalás kérdése senkit sem kerül el. Kortól függetlenül felvetődik a kérdés, hogy vajon mikor és kivel érdemes gyereket vállalni. Ahogy a gyermekérésre kilenc hónap adatott, úgy a családalapítást is átgondoltan, ésszerűen kell megtervezni.
 
- Egzisztenciális különbségek. Az élethez pénz kell, mint minden más egyéb szükséglethez. Zavaró, ha a férfi jóval többet keres anyagiakban a nőnél, és fordítva is igaz. Egy pár, - főleg, ha újonnan kerültek össze – számára az anyagiak kérdése a megismerkedéskor kevesebb hangsúlyt kap, mint a későbbiekben. Gyakran kérkednek a férfiak, hogy mennyit kerestek az előző hónapban és mikre költöttek feleslegesen. Természetesen a nők körében is találunk hasonló beállítottságú személyeket, de az ő számuk kevesebb. A kapcsolatok mozgatórugója gyakran a pénz.
 
- A férfi anyagi és erkölcsi támogatása. Jobb életszínvonalon élőhölgyeknél gyakoribb probléma ez. Ennek számos buktatója van. Az oltalmazó, erősebbik nemnek kellene anyagilag, erkölcsileg támogatnia a védtelen, esetlenebb gyengébbik nemet. A nők számára egy vállveregetéssel felérő szép szó, nem elégíti ki, hogy nem kapja meg a biztos megélhetési, elismerési, és erkölcsi támogatást.
 
L.T.
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

skormany@gmail.com

(Sándor, 2013.12.18 09:03)

A mai nőket már csak saját maguk érdeklik. A pénztárca vagy a farok nagysága számít. Én már tudom mert tapasztalatból beszélek.46 éves vagyok. Szegény férfinek semmi nem jut, se nő, se család, de sokszor szeretet sem.

 

 


Elérhetőség

Életünk

Ha kérdése lenne, akkor küldjön e-mailt az eletunk@citromail.hu címre!

eletunk@citromail.huStatisztika

Online: 1
Összes: 92531
Hónap: 3374
Nap: 96