Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Miért szakítanak a nők?
Az utóbbi időben, a nők felemelkedésének és tudatváltásának köszönhetően, a kapcsolatokból bátrabban és sikeresebben lépnek ki a hölgyek. A szakítások legfőbb oka az elhidegülés, és az érzelmi kapcsok meglazulása. A problémák forrása igen szerteágazó. Sokszor elkerülhető lenne, ha némi odafigyeléssel élnénk kapcsolatainkban. Persze a szakítástól nem mindenki szenved. Valaki képes mosolyogva búcsút inteni a másik félnek, míg a szenvedő, dobott pasi vagy nő, nem győzi könnyeit dézsába gyűjteni. Íme, néhány ok, amiért búcsút int a gyengébbik nem Ádám leszármazottjainak.
 
- Hiányzik az erős érzelmi kötödés és támogatás. Ez a párkapcsolatok legnagyobb bukásának oka. Bizonyára jól ismerik azokat a mondatokat, hogy "Te túl jó vagy hozzám!", esetleg "Meg sem érdemellek Téged!". Általában a férfiak használják ezeket a szakítás lezajlásának csillapításához, hogy törékeny szívük ne sérüljön, és a szegény nő ne érezze, mennyire nem kell a férfinak. Kedves Urak! A nők igen jól érzik, mennyire fontosak a kapcsolatban, és milyen a férfiakhoz kötődő viszonyuk. Ezért is beszélnek a férfiakkal ellentétben az érzelmeikről gyakrabban.
 
- Szex-mustra. Anők általánosan nem a rossz lepedőakrobatika miatt intenek búcsút párjuknak. Természetesen a szexualitás, mint a vonzalom, az erotika, és a kisugárzás megléte nélkül vajnyi keveset ér. A férfi dolga, hogy férfi legyen. A nő dolga, hogy nő legyen.Vágyaink be nem teljesülése, az „önsanyargatás”, valamint a fantáziátlan, ritka együttlétek teszik unalmassá, rideggé és kellemetlenné a szexuális életet a legtöbb nő esetében.
 
- Hova tart a kapcsolat? A párkapcsolatokat nemcsak viselni kell, hanem megélni, és fejleszteni. A legtöbb nő igényli, hogy párja is képes legyen új dolgok befogadására, tanulásra. A kapcsolatot érzelmi és érdeklődési szinten is fent kell tartani, folyton megújítani a monotonitás elkerülése érdekében. Másrészről szükséges egy elképzelt, megvalósítható jövőkép mindkét fél részéről, melyben közös érdeklődési területek és álmok találnak célba.
 
- Vonzalom hiánya. Vonzódás, vonzalom nélkül, nem ér a kapcsolat egy garast sem. Ha nem kívánja, nem mutatja a férfi párja irányába, hogy mennyire jól néz ki, milyen dögösnek, csinosnak és vonzónak találja. Egy idő után a nő megelégeli, és ezek hiányában könnyedén kilép a kapcsolatból.
 
- Családalapítási herce-hurca. A családalapítás, mint a kapcsolatfenntartás megőrzése, jól ismert a brazil szappanoperákból a gonosz bestiák taktikázásai miatt. Ez globális gondolkodásmód, hogy párjukat ezzel megfojtva és megvonva szabadságuktól - akár egy gyermekkel is-, de megtartsák szerettüket. Nagy probléma, ha a férfi erőlteti, sürgeti partnerét, hogy szüljön. A gyermekvállalás kérdése senkit sem kerül el. Kortól függetlenül felvetődik a kérdés, hogy vajon mikor és kivel érdemes gyereket vállalni. Ahogy a gyermekérésre kilenc hónap adatott, úgy a családalapítást is átgondoltan, ésszerűen kell megtervezni.
 
- Egzisztenciális különbségek. Az élethez pénz kell, mint minden más egyéb szükséglethez. Zavaró, ha a férfi jóval többet keres anyagiakban a nőnél, és fordítva is igaz. Egy pár, - főleg, ha újonnan kerültek össze – számára az anyagiak kérdése a megismerkedéskor kevesebb hangsúlyt kap, mint a későbbiekben. Gyakran kérkednek a férfiak, hogy mennyit kerestek az előző hónapban és mikre költöttek feleslegesen. Természetesen a nők körében is találunk hasonló beállítottságú személyeket, de az ő számuk kevesebb. A kapcsolatok mozgatórugója gyakran a pénz.
 
- A férfi anyagi és erkölcsi támogatása. Jobb életszínvonalon élőhölgyeknél gyakoribb probléma ez. Ennek számos buktatója van. Az oltalmazó, erősebbik nemnek kellene anyagilag, erkölcsileg támogatnia a védtelen, esetlenebb gyengébbik nemet. A nők számára egy vállveregetéssel felérő szép szó, nem elégíti ki, hogy nem kapja meg a biztos megélhetési, elismerési, és erkölcsi támogatást.
 
L.T.
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.