Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

EU forrásokkal a romák integrációjáért 2011-2013

2011.09.23

 

EU forrásokkal a romák integrációjáért 2011-2013

Az Autonómia Alapítvány két éve indította programját, amelynek keretében EU-s vagy hazai fejlesztési forrásokhoz igyekszik juttatni olyan szervezeteket, amelyek roma integrációt segítő projektet terveznek. A két év tapasztalatára építve újra meghirdetjük a programot, az eddigieknél többféle szolgáltatásal.

1. Tapasztaltabb, EU-s forrásokra pályázó szervezeteknek továbbra is folyamatosan rendelkezésre állunk és helyben segítjük a projektek tervezését.

2011. szeptember közepétől folyamatosan várjuk olyan önkormányzatok, civil- és roma szervezetek jelentkezését, amelyek roma integrációs projektet terveznek és konkrétan ismerik azt az EU-s vagy hazai pályázati forrást, amiből azt meg akarják valósítani. Az alapítvány pályázati projektek kidolgozásában járatos munkatársakat biztosít, akik szakmai támogatást nyújtanak a projektek fejlesztéséhez, és segítik a jelentkezőket egy alaposan végiggondolt és megvalósítható projekt kidolgozásában.

Határidő a jelentkezésre tehát nincs, keressenek bátran bennünket!

2. Kevésbé tapasztalt, eddig kevés sikeres humán pályázattal rendelkező szervezeteknek egy több elemből álló, hosszabb távú együttműködést ajánlunk:

  • Hogyan lesz a problémából projekt?

Projekttervező képzést tervezünk, amely során a résztvevők elsajátítják a problémák elemzését és megoldási ötletek kidolgozásának módszereit

  • Máshol működik?

Hazai tanulmányutak során a képzésen résztvevők számára már működő, roma integrációt célzó projekteket mutatunk be

  • Kicsiben kipróbálnám

Kis helyi projekteket támogatunk – meghívásos pályázat a képzésen és tanulmányúton résztvevők számára

  • Utána nagyban

Nagyobb léptékű ötletek kidolgozásának segítése hazai és EU-s pályázati kiírásokra, a program által biztosított pályázati szakértők támogatásával, valamint külföldi vagy hazai tanulmányút nagyobb pályázatban gondolkodók számára

Erre a programcsomagra 2011. október 16-ig lehet pályázni.  

Bővebb információ: www.autonomia.hu