Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Google tini pályázat

2011.01.19

Tudományos pályázatot hirdetett a Google tinik számára


Első tudományos pályázatát indította útjára a Google, amely a világ minden pontjáról várja 13-18 éves diákok ötleteit. A legjobbak elutazhatnak a Galápagos-szigetekre, és gazdagabbak lesznek egy 50 ezer dolláros ösztöndíjjal.
A Google érdekes, kreatív, napjaink világában jelentős projekteket vár a legragyogóbb ifjú tudósoktól - fogalmazott az internetes óriás. A diákok egyedül vagy két-háromfős csoportokban jelentkezhetnek. A projekteket április 4-ig lehet benyújtani.

A jelentkezőknek kétperces videót vagy 20-kockás prezentációt kell beküldeniük, áttekintést adva a projektről, kiegészítve azt egy egyoldalas összefoglalóval. Az ifjú tudósoknak angolul kell dolgozniuk, bár fordítás elérhető azok számára, akiknek szükségük van rá. A projektekről tanárok testülete dönt.

A legjobb 60 pályázatot májusban hirdetik ki, közülük közönségszavazással választják ki a 15 finalistát. A döntős projektek készítőit a Google kaliforniai központjába utaztatják, ott már elismert - köztük Nobel-díjas - tudósok döntik el, kik lesznek a győztesek. Díjat három kategóriában, 13-14 évesek, 15-16 évesek és 17-18 évesek mezőnyében adnak át. A kategóriák győztesei 25 ezer dolláros ösztöndíjat nyernek, az 50 ezer dolláros csúcsösztöndíjat és a tíznapos galápagosi utazást a verseny fődíjasa kapja.

http://hirek.prim.hu

 
 

 


Elérhetőség

Életünk

Ha kérdése lenne, akkor küldjön e-mailt az eletunk@citromail.hu címre!

eletunk@citromail.huStatisztika

Online: 2
Összes: 95482
Hónap: 2973
Nap: 111