Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Community Portal II.

2011.02.02

Community Portal II.

 

Hogy a jó Isten, kit mennyi IQ-val látott el, azt most ne is taglaljuk. Beszéljünk ismételten a Community Portalról. Legnagyobb sajnálatomra nagyon trendi lett a „Küldj egy számot, kiírom állapotomnak, kinek tartalak” című előadás. Persze ezt sokan megteszik, és csak azt veszem észre, záporoznak a frissen kiírt számok, melyek után helyesírási hibákkal, szlenggel tűzdelt maximum fél mondatos megállapítások vannak. Hogy értsd, íme néhány példa: „55 nem vágom ki vagy XD”; „058 ajj nem ismerlek:(”; 696 te non aranyos vagy”… és még ezek az alig kényesebb, nyálasabb kiírások közül valók!

Örülök, hogy zajlik az élet ezen oldalakon, csupán életkornak megfelelően lehetne mérlegelni, hogy mit írok ki, kinek is szánom, és végül mit állapítanak meg rólam ezek alapján! Nem tudom megérteni, miért jó ez a fajta cselekedet. Ettől nem ismerik meg jobban egymást a fiatalok! Lélekmelengető érzés, hogy számként tekintenek rájuk? Ettől lesz rajság, nagy királyság, ha kiírjuk, hogy még csak nem is ismerjük egymást? Digi-dugi dolog. Ráadásul, ha én valóban gondolok valakiről valamit, azt névvel teszem, az adott illető számára írom ki, vagy privátban küldöm el részére. Ez így korrekt!
 
A másik térhódító! A „Tedd ki” szöveg ismét fellendült Valentin-nap közeledtével. A pontos kiírás így hangzik: „Mindjárt itt a Valentin nap. Tedd ki te is, ha kurvára leszarod, mert nincs kivel töltened! :/„. Nos, nem tudom, ez egyfajta kisebb szingli lázadás vagy a nem érdekel dolog erősítése, mégis nevetséges. Szegény árusoknak nem lesz így bevétele, ha mindenki kurvára leszarja ezt a szerelmes ünnepet. Ejnye….
 
Otthon, a négy fal között a világhálón keresztül érezhetjük, hogy tagja vagyunk egy adott közösségnek. Bejelöl 1000 ember, és annak a felét ismerjük jó esetben. A többit meg szimpátiából talán vissza is jelöljük.
A közösségi portálok azért vannak, hogy érezzük, a világon vagyunk, és jól érezzük magunkat. Mindenki döntse el, mi végre is használja ezeket az oldalakat, és annak függvényében éljen ott.