Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Családi állapotom kiírom – Második felvonás

2011.02.26
Családi állapotom kiírom – Második felvonás
 
Nem hittem volna, hogy ilyen jó fogadtatása lesz a „Családi állapotom kiírom” című írásomnak. Leszögezem, senkit nem sértettem emberi mivoltában, csupán nem tetszésemet fejeztem ki az idétlennek tűnő kapcsolati kiírásokkal szemben. Nagyon örülök, hogy néhányan pozitív véleményüket is megosztották. Úgy döntöttem, folytatom az eszmefuttatásomat! Előző írásomban a bonyolult, a nyitott és a kapcsolatban való státuszokat emlegetve elégedetlenkedtem. Most az özvegy, a házas, a külön élő és az elvált kerül boncolgatásra.
 
Hála a FB atyjának, kilenc verzióval jelezhetjük kapcsolati információnkat. Vannak a tizenéves özvegyek. Elég vicces, hogy lehet valaki 16 és félévesen özvegyi státuszban! Íme, egy elég „abszurd”, de annál gyakoribb példa! Biztos hallottatok már ti is a Fekete özvegyről! Sudár, karcsú, gyöngyhajukkal, szilárd, csillagporos természetükkel az emós és nem emós srácok álmai a mai kor lányai! Majd, jön egy pont, amikor már sehol sincs a fiú a lánynál vagy fordítva. Persze, az elhalás úgy a tuti, ha a saját és egymás üzifalára kiírják, hogy léptem csillagom vagy valami hasonló! Nagyjából ennyi az annyi az özvegyi tiniknél. Itt említeném meg az emósokra nézve, hogy Nagy-Britanniában minden ötödik tizenéves fiú vasalja a haját. Ez külön sztorit érdemelne az özvegység mellett.  
 
Aztán ott vannak a házasok. Őket, a franc se érti! Szűk családi körben is előfordul, hogy egyik családtagunk szerelmét az egekig kürtöli, és státuszként a házast adja meg. Jön, hogy Gipsz Julisunk Tra Pistáné lesz, vagy Tóth Nintendónk Mangal Ica férjura a közösségi portálokon. Hogy ez mire jó? Nem tudom. Hál’ Istennek, ez többnyire csak a tizenévesek körében fordul elő. Kirívó esetek azért mindig akadnak!
 
Következő státuszunk a külön élők! Mekkora ész szorult valakibe, amikor 15 évesen ezt adja meg! Hős szerelmétől a legtöbben persze, hogy külön élnek! Ez már az a szint, amikor az eszetlenség uralkodik. Ez a megnevezési állapot komoly gondokra utal a való életben. Sokan vannak, akik a fogalmakkal sincsenek tisztában. Ez szomorú.
 
Hogy tovább haladjunk, jön az elvált állapot! Ha nem is napi szinten, de hétről-hétre felbukkan a félezer ismerősöm között olyan emberpalánta, aki elvált. Mily’ szomorú sors, hogy így ér véget a szerelem! Pedig örülök, amikor végre azt látom, már nem szingli, sem házas, csupán kapcsolatban van. Olykor megnyugodhatok, nem kell a bejegyzéseket törölnöm a publikációk sokasága között! Hiszen ez egy külön gyöngyszem! Az elváltak anyázzák-apázzák egymást, megtöltik élettel a Facebookot, és ha elég obszcénul írnak, még a napiszarra is felkerülhetnek! Aztán az adatbeállítási beállításokat meg sem említem ilyenkor, főleg ezen a szent helyen! Sokan, csak a ’Napi idézetek’ és ’Mi fog ma velem történni’ alkalmazásokig jutnak el! Áldatlan állapot, hogy ilyen dolgok megesnek, de engem abszolút szórakoztat és kellően ihletet ad.
 
Hogy elvégre mi a jó ezen kiírásokban, ha megadjuk az elváltat, az özvegyet vagy éppen a házast? Kérdezzük a feladótól, de igazán nyomós és elfogadható érvet, épeszű okosságot nem kapunk. Néhányan reméljük öntudatra ébrednek, és változtatnak szokásaikon. Legalábbis ne két-háromnaponta legyenek özvegyek, elváltak, külön élők, bonyolultak, kapcsolatban lévők, szinglik és még sorolhatnánk.
 
Utóirat: Az egyedülállókról még nem beszéltünk. Egy következő írásban róluk is szót ejtünk.
 
L.T.